Ipari energiamegtakarítás - Henex-Systems Zrt.

"Célunk, hogy egy olyan világot teremtsünk, ahol az innováció eredményei az Ön kényelmét szolgálják, ugyanakkor segítenek felelősségteljesen élni környezetünkben. Hatékonyság és minimalizált energiafelhasználás: meggyőződésünk, hogy e két komponens jól megfér egymás mellett, sőt, egymást erősítheti."

Energiamegtakarítás világításkorszerűsítéssel

2011.01.17. 13:32 - Henex-systems Zrt.

Címkék: energia megtakarítás világítás vezérlés

Ismét bebizonyosodott, hogy a megfelelő világítási terv elkészítését csak a ” hova, mennyi és milyen fényt” alapelv figyelembevételével  lehet megvalósítani, az alapos előkészítésen nem érdemes spórolni…

 
Legutóbbi világításkorszerűsítési munkánk egy WORLD WIDE autóalkatrész-beszállító dunántúli telephelyén valósult meg. Az egyik fő-üzemcsarnokban kellett a meglévő megvilágítási  szinten  javítani illetve a teljes rendszer energiahatékonyságát növelni.  
(Megjegyezzük: visszatérő „vevőről” van szó, első ízben PBI motorkontroller telepítését hajtottunk végre a cégnél, ezután kaptunk felkérést a világítás korszerűsítésére).
 
Általában többféle világítási mód és eszköz választása is helyes eredményre vezethet, ezért a meglévő állapot részletes feltérképezése után  számítógépes méretezéssel választottuk ki az optimális megoldást.
A világítás jellemzői, az energetikai hatásfok, az installációs és üzemeltetési költségek elemzése után a meglévő rendszer korszerűsítése a következőképpen történt:
 
·         a 198 db 2*36 W-os KVG-vel szerelt fehérre festett reflektorral szerelt lámpatestet, 132 db 2*58W-os alumínium tükörrel és szabályozható elektronikus előtéttel szerelt lámpatestre cserélték;
·         installálták a Zumtobel Dimlite vezérlést, amellyel a lámpatestek fényerejét a külső fény függvényében lehet vezérelni.
 

Eredmény: a megvilágítási szint 250 lux-ról 350 lux-ra emelkedett, miközben a rendszer ~45%-kal kevesebbet fogyaszt.

 

További részletek: www.henex.eu/vilagitasvezerles

A bejegyzés trackback címe:

https://iparienergiamegtakaritas.blog.hu/api/trackback/id/tr52590136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása